Donada la situació que ha generat la propagació de la COVID-19, i després de la reunió per videoconferència del passat dijous, la comissió gestora de les Proves d’Accés a la Universitat ha acordat la realització de les proves en instituts i centres de batxillerat. En aquest sentit, s’assegura que és l’opció més segura per a minimitzar els contagis. Tota la informació es pot consultar en el següent enllaç: Consultar informació ací.

Davant la proposta de la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, la comissió gestora ha ratificat el canvi d’ubicació, ja que els criteris sanitaris així ho aconsellen i. d’aquesta manera, s’eviten situacions d’aglomeració o de transport massiu de persones.

A més, ha acordat conformar grups de treball per a la coordinació entre les diferents *conselleries d’Universitats, Educació, Justícia i Sanitat i de les universitats, els instituts públics i els centres concertats i privats, ja que aquests també acolliran les proves del seu alumnat.

La consellera ha volgut destacar “la labor de tots els membres de la Comissió Gestora de les PAU. que han sabut reaccionar amb rapidesa i excel·lència a aquesta situació extraordinària i han treballat sense descans en la coordinació i contingut de les proves”. “El seu treball continua i, gràcies a ells, els exàmens es realitzaran amb totes les garanties per a l’alumnat i amb moltíssima més flexibilitat”, ha indicat.

A més de la coordinació de les proves o l’aprovació de dates, la comissió gestora també ha aprovat aquesta setmana els models d’examen, que enguany i seguint les indicacions del ministeri augmenten considerablement l’optativitat, ja que l’alumnat tindrà més preguntes i més flexibilitat per a triar aquelles que contesta. Tota la informació està disponible en el següent enllaç: consultar ací.

El Consell destina 3,1 milions d’euros per a la contractació de 14.000 tauletes i 700 *roteres per a garantir l’accés a l’educació a distància

D’altra banda, el Consell ha donat el vistiplau a la contractació d’emergència de dispositius com a tauletes i encaminador amb connectivitat, per ,3,1 milions d’euros, per a garantir l’accés a l’educació a distància durant el període en el qual persistisca la suspensió de l’activitat educativa presencial com a conseqüència de l’estat d’alarma.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat, en el transcurs de la roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, que aquesta iniciativa està destinada “a les famílies amb menys recursos que no disposen dels mitjans necessaris perquè els seus fills i filles tinguen accés als continguts formatius”.

Al seu torn, dins de les mesures acordades pel Consell per a fer front a la crisi sociosanitària provocada per la COVID-19, el Govern valencià ha aprovat també la contractació d’emergència, per prop de 120.000 euros, del servei de consultoria per a la posada en marxa d’una oficina tècnica de finançament i fons europeus.

Oltra ha explicat que es tracta de “la posada en marxa d’una estructura de gestió i sol·licitud d’ajudes europees que aglutine totes les ajudes dirigides a pal·liar l’impacte provocat per aquesta pandèmia i susceptibles de ser cofinançades amb fons europeus”.

L’objectiu és, per tant, segons ha indicat la vicepresidenta, que aquest servei permeta “la gestió àgil d’una gran quantitat d’ajudes en poc temps” i facilite la seua sol·licitud “per part dels beneficiaris, d’acord amb els formularis de gestió simplificada”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia