La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest divendres que la dona de 33 anys assassinada a València és víctima de la violència masclista. La dona, el cadàver de la qual va ser trobat en el maleter del seu cotxe, és la número 31 de 2020 i la 1.064 des que va començar a elaborar-se l’estadística en 2003.

La víctima no tenia fills menors i no consten denúncies prèvies contra el presumpte agressor, ha informat la Delegació del Govern en Twitter. En només sis dels 31 assassinats de gènere de 2020 s’havia presentat una denúncia contra les parelles o exparelles.

La dona va ser assassinada el 23 d’agost presumptament per la seua parella, però el seu cadàver, que es trobava en el maleter del seu cotxe, no va ser trobat fins al dissabte 29.

La parella de la víctima va ser detinguda aquest dijous en l’estació de tren de Ginebra, quan intentava abandonar Suïssa.

En el que va d’any, 15 menors han quedat orfes com a conseqüència de la violència masclista, una xifra que s’eleva a 292 des de 2013, data en la qual van començar a registrar-se aquestes dades.

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es.

Bétera se suma al minut de silenci

L’Ajuntament de Bétera se suma al minut de silenci convocat hui mateix per Delegació de Govern i la Generalitat Valenciana, després de confirmar-se aquest nou cas de violència de gènere. A les 12.00 hores es guardarà un minut de silenci en els edificis municipals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia