La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimecres, 20 de desembre, que el nou cep de la covid-19 detectada al Regne Unit ja ha arribat a la Comunitat Valenciana i diverses persones poden ser portadores d’aquesta variant del virus.

Fonts de la Conselleria han assenyalat que durant aquesta jornada oferiran més informació sobre aquest tema, després que diversos mitjans de comunicació informen aquest dimecres que s’haurien detectat ja dos casos d’aquest cep a Elx (Alacant). De confirmar-se, se sumarien als ja registrats a Madrid i Andalusia.

La Comunitat Valenciana va registrar aquest dimarts 3.590 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més alta de la pandèmia, i 60 morts -17 d’ells en centres de majors-, la segona xifra més alta i igual a la registrada el passat 4 d’abril.

S’han registrat 54 nous brots, els més greus a Utiel (13 afectats), Carcaixent i València (11), tots ells contagis d’origen social, mentre que als hospitals valencians es troben actualment ingressades 1.746 persones per coronavirus, 278 d’elles en les UCI.

Amb aquestes últimes dades, la Comunitat Valenciana aconsegueix una Incidència Acumulada de 363,99 contagis per cada 100.000 habitants, encara que en els últims set dies aqueixa taxa és de 131,58 casos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia