Des de l’any 2008, cada 12 de març, se celebra el Dia Mundial del Glaucoma.

Es tracta d’un patiment que engloba fins a 60 malalties oculars que poden ocasionar la ceguesa del pacient, producte d’una degeneració progressiva del nervi ocular. Exactament, el glaucoma és una malaltia visual de caràcter degeneratiu  que afecta el nervi òptic. Aquesta és causada per l’augment de pressió a l’interior de l’ull, coneguda com a tensió ocular.

L’ull conté en el seu interior un líquid anomenat humor aquós que es va renovant constantment a través d’un sistema de drenatge. Si aquest sistema de drenatge falla i s’acumula el líquid, la pressió ocular augmenta i danya el nervi òptic. Això provoca una pèrdua de visió.

En l’actualitat, el glaucoma és considerat com la segona causa comuna de la ceguesa, patint-lo més de 60 milions de persones a tot el món. I és que, coneguda també com “la malaltia silenciosa”, el glaucoma afecta cada any a un milió de persones només a Espanya.

Encara que és una malaltia incurable, si es detecta a temps es pot frenar el seu avanç i garantir que la persona puga continuar veient per moltíssim més temps. Per això, és important visitar a l’oftalmòleg de manera regular, ja que la detecció precoç és fonamental en aquesta patologia. El Dia Mundial del Glaucoma se celebra per a conscienciar a la societat de la importància de la prevenció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia