“A través de l’Agrupació de veïns de l’Albereda, nombroses famílies treballadores residents en l’Albereda i els carrers del seu entorn hem redactat i entregat un comunicat dirigit a l’alcaldessa Elia Verdevío i al regidor de Festes Manuel Pérez. En ella, exposem de manera clara i rotunda el nostre malestar pel gran nombre d’esdeveniments molestos que afecten el nostre dret fonamental al descans. Lamentem que, després de diferents reunions dutes a terme amb aquests representants públics, no s’haja tingut en consideració els perjudicis ocasionats pels esdeveniments i que, fins i tot, s’haja augmentat el número d’ells. En aquest escrit, signat i presentat en data 23 d’abril per molts veïns, i del qual no hem tingut resposta, se sol·licitava també que no s’autoritzara la celebració d’una festa al carrer per l’aniversari d’un pub, que a més de les molèsties i soroll que provoca els caps de setmana, de tant en tant demana autorització per a posar un DJ en l’exterior. Aquestes activitats pertorben el descans dels veïns de la zona. Ens preguntem si no deuria un pub celebrar les festes a l’interior del seu local, insonoritzat a aquest efecte.

A la festa del pub del passat 29 d’abril, que va comptar amb permís fins a la 1 de la matinada i sense limitació de decibels, li ha seguit el següent cap de setmana una discomòbil amb venda d’alcohol per a la celebració del “mig any” de la comparsa mora, el 6 de maig, que va desembocar en baralles amb arma blanca i vandalisme fins a passades les 5 de la matinada. El trasllat d’aquesta discomòbil era un altre dels punts que sol·licitàvem els veïns, al que es va fer cas omís, amb els perjudicis que va suposar per a les nostres famílies. En aquest sentit, percebem sospitosa l’actuació de l’Ajuntament, quan va desinstal·lar el dia abans de la discomòbil el sonòmetre instal·lat per Diputació, per a tornar a instal·lar-lo passats uns dies i en una altra ubicació més allunyada. En la carta, aprofitàvem per a demanar un registre puntual de les dades que llancen els mesuraments d’aqueix aparell.

Tan sols una setmana després està prevista la celebració de la “Biker Fest II”, una concentració de motos de gran cilindrada en l’Albereda amb concerts i demostracions de soroll des de les 9 del matí, al que cal sumar el muntatge i desmuntatge de les instal·lacions. Un altre cap de setmana que no podrem descansar a les nostres cases.
Per si no fos prou, se sumaran altres 3 caps de setmana de sorolls, molèsties, baralles i crits, perquè la penya taurina de Bétera ha imposat a l’Ajuntament la celebració de les activitats de “bous al carrer” en la nostra Albereda, la de tots, per al gaudi d’uns pocs i perjudicis per a molts, entre ells que bloquegen l’accés als habitatges i dificulten el recorregut de les ambulàncies en cas d’emergència. Fa uns anys, i mitjançant decret, es va declarar l’Albereda “zona lliure de festejos taurins” per majoria, però aquest govern a pesar que l’Alcaldessa va reconéixer públicament que els bous “havien d’eixir de l’Albereda per a respectar als veïns”, opta per col·locar-se del costat de la penya, que no accepta la cessió d’un altre espai. Aquesta és la credibilitat del govern actual: enganys i subterfugis.

L’Associació de veïns de l’Albereda no demanem prohibir res, sinó regular i controlar els esdeveniments que es realitzen en l’Albereda, limitant el volum de soroll i augmentant la presència policial durant el seu desenvolupament, i proposem deslocalitzar alguns d’ells a fi de no saturar la zona. Recalquem que ens hem reunit en diverses ocasions amb el regidor de festes, qui va demostrar bones intencions en un primer moment, però que va acabar finalment per instar-nos a acudir a la via judicial, ja que no pretén continuar treballant per nosaltres. Lamentem, així mateix, la falta de solidaritat d’altres zones del poble, que retrauen la ubicació dels nostres habitatges al·legant que aqueixa és la zona de festejos, però volem recordar-los que des del moment en què l’ajuntament autoritza la construcció d’un habitatge està obligat a garantir el Dret al descans dels seus habitants. Malgrat això, la nostra Associació sempre s’ha posicionat a favor de defensar els mateixos drets en els altres barris del poble, i sempre el farà.

Adjuntem el comunicat enviat del que parlem: 2023_Comunicado alameda abril“.

Nota enviada per agrupació de veïns de l’Albereda.
Betera.com ha transcrit l’escrit. Volem recalcar que és una opinió d’un grup de veïns i que forma part de la visió i perspectiva particular del citat grup que han decidit plasmar el seu punt de vista perquè fora publicat en el nostre diari i, per tant, és una nota amb tints subjectius. En aquest sentit, Betera.com no es fa responsable de les paraules escrites en ell. No obstant això, estem oberts a rèpliques de tercers que es vegen implicats.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia