13791053wEl passat cap de setmana la pluja va fer acte de presència a tota la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, Bétera no va ser menys. Aquest diumenge va caure entre 12 i 15,5 litres d’aigua per metre quadrat a la localitat, segons hem pogut saber mitjançant les dades oficials d’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia).
Les fortes pluges han deixat precipitacions acumulades de fins a 158,2 litres per metre quadrat, en zones com Moixent, i ratxes de vent superiors als 80 quilòmetres per hora.
A conseqüència del temporal, els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València van intervenir la matinada del dissabte al diumenge a 23 serveis. A Bétera va haver d’intervenir per sanejament de façana. Una actuació que també va portar a terme a Alzira, Sagunt, Catarroja, Gandia i Sedaví. També va efectuar 11 retirades d’arbres a la Llosa de Ranes, Sallent, Rugat, Font de la Figuera, Catarroja, Picanya, Aiora i Iàtova; 3 rescats de persones atrapades per la pluja a Alcàsser, Bocairent i Torrent i un buidatge d’aigua a Torrent.
13791587wPer la seua banda, Diputació de València va mobilitzar a més de 300 efectius de l’àrea de Carreteres, Divalterra i Egevasa en previsió d’aquestes precipitacions. Aquest operatiu, en alerta les 24 hores del dia, va estar preparat per a intervenir de forma immediata en cas de produir-se inundacions o despreniments en els 1.800 quilòmetres de la xarxa provincial de carreteres, així com davant qualsevol incident.
Els ports de València i Sagunt van ser tancats durant hores.
Les fortes precipitacions també van omplir d’aigua part de les instal·lacions del 20180129_115036[1]col·legi públic Vicent Gironés d’Ontinyent, havent de suspendre les classes d’aquest dilluns.
Ara, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha donat per finalitzada la preemergència per pluges nivell taronja al litoral nord i sud de la província de València i al litoral nord i l’interior de la d’Alacant.
També s’ha donat per conclosa l’alerta per fenòmens costaners nivell taronja al litoral de València.
En aquest sentit, el cel torna a estar ras i els veïns de Bétera han pogut tornar a veure el Sol després d’aquests dies.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment