Com un acte de germanor, el passat dissabte vam poder veure als dos retors de Bétera, D. José Martínez i D. Vicent Font, units per una mateixa causa: mostrar el seu suport a les festes de la localitat. D’aquesta manera, ambdós van assistir al sopar de gal·la de Sant Valentí de les Obreres i Majorals de 2018, com un veí més del poble.

Cal mencionar que tant un com l’altre són una important part implicada en les festivitats que se celebren al municipi. Per aquest motiu, no dubten en cap moment en ser partícips en els esdeveniments rellevants per a la població.

D. José Martínez

Don José fa 44 anys que està al capdavant de l’Església dels Desemparats, ubicada a l’Avinguda Constitució. Aquest, ha batejat, casat o donat la comunió a un bon nombre de veïns que resideixen per la zona alta de Bétera. Per tant, per a molts ja és com de la família.

A més, l’església que regenta acull diversos actes festius anuals. Així, cada 18 de març acull la tradicional Ofrena Fallera en honor a la Verge dels Desemparats i el 19 de març la missa en honor a Sant Josep, patró de les festes Josefines. Aquest temple també rep als Reis Mags, cada 5 de gener, per a l’Adoració del xiquet Jesús. Així mateix està present en altres actes com, per exemple, el Corpus. Com a novetat, el passat mes de setembre, Don José va veure entrar, per primera vegada, al Crist de la Protecció en aquesta parròquia, havent-se recuperat l’eixida de la citada imatge. Aquesta, va ser una iniciativa promoguda per Don Vicent, que va impulsar que un grup nodrit de dones s’encarregara de traslladar a muscles a aquest Crist, el més antic de la població, que es troba a l’ermita. Les dones van comptar amb l’ajuda d’un grup de voluntaris entre els quals es trobaven membres de ‘Fogoners’ i dels Majorals de 2018.

D. Vicent Font

IMG_0064Don Vicent porta des del 19 de juliol de 2015 com a nou retor de l’Església de la Puríssima Concepció. Amb 45 anys, aquest jove sacerdot natural de Gata de Gorgos ha tingut molt bona acollida des del primer moment. Doncs, s’implica totalment amb la gent del municipi, els seus costums i tradicions.

La seua primera parada ja com retor va ser a Barxeta i després es va traslladar al Perú on va estar 9 anys al nord de Lima. Des d’allí va arribar a Bétera i molts feligresos ja no conceben La Puríssima sense ell. Molts el tenen també com un amic i li demanen consell. A més, a aquest li agrada fer que la gent veja l’església d’una manera propera i senzilla.

Aquesta parròquia també acull actes festius importants. En aquest sentit, es troba estretament vinculada al vessant religiós de les Festes d’Agost. Altres esdeveniments religiosos com La Milagrosa, El Cristo, La Pastoreta o la benedicció dels animals per Sant Antoni, entre d’altres, també tenen cabuda a aquest temple.

D’aquesta forma, tant D. José com D. Vicent tenen obertes les portes d’ambdós temples a tots els veïns de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment