La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat aquest dimarts en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ les condicions, els requisits, el procediment i el pla formatiu per al desenvolupament i reconeixement oficial esportiu en el territori valencià dels cursos i diplomes d’entrenador i entrenadora de pilota valenciana.

El conseller d’Esports Vicent Marzà ha explicat que “per a nosaltres era molt important oficialitzar el títol dels entrenadors i monitors de pilota valenciana. Amb aquesta ordre, regulem la formació d’entrenadores i entrenadors per al nostre esport, que es mereix estar equiparat a la resta pel que fa a titulacions oficials de les persones que ensenyen a practicar-lo. Era una reivindicació històrica del món de la pilota valenciana i l’hem feta realitat”.

Els cursos d’entrenador de pilota valenciana s’estructuren en dos nivells i cada un d’aquests està organitzat en un bloc comú, un bloc específic i un període de pràctiques.

El nombre de places que s’oferiran per curs serà d’un màxim de 30 participants. Aquests cursos estan promoguts per la Conselleria a través d’Escola de l’Esport així com per la Federació de Pilota Valenciana.

Les àrees que s’impartiran en el bloc comú del nivell I són Bases del comportament esportiu, Primers auxilis, Activitat física adaptada i discapacitat i organització esportiva, mentre que en el nivell II s’abordaran les Bases de l’aprenentatge esportiu, Bases de l’entrenament esportiu, Esport adaptat i discapacitat, Organització i legislació esportiva i Gènere i esport. Els cursos podran impartir-se també amb metodologia semipresencial a través del Campus Virtual de la Generalitat.

Per a accedir al nivell I d’aquests cursos, és necessari estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o una titulació equivalent, o haver superat la prova d’accés als Ensenyaments de règim especial que condueixen a la titulació oficial de Tècnic Esportiu i a la Formació Esportiva de nivell I o la prova d’accés als cicles formatius de Formació Professional de grau mitjà.

Així mateix, per a l’accés al curs d’entrenador de pilota valenciana de nivell I, a més dels requisits generals, s’ha d’acreditar haver tingut, almenys, amb anterioritat a la realització del curs, dues temporades completes llicència federativa com a jugador en alguna de les modalitats de pilota valenciana. El mèrit esportiu ha d’estar acreditat per la Federació de Pilota Valenciana de la Comunitat Valenciana.

Per a accedir al nivell II, és necessari haver superat el nivell I del curs d’entrenador.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment